• Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:13/08/2019

Bij StoerVlees.com hebben we dierenwelzijn hoog in het vaandel staan. Een goed leven van het dier proef je terug in de smaak van het vlees zoals bij ons rundvlees. Maar wat betekent dat, een goed leven? Voor ons is het van doorslaggevend belang!

Familiebedrijven

Verreweg het grootste deel van ons rundvlees komt uit Ierland. Ierland kenmerkt zich door kleine veehouderijen (geen massaproducties), die vaak van vader op zoon worden overgedragen. De meeste boeren hebben veel grasland. De runderen hebben dus alle ruimte om lekker te grazen. En dat is belangrijk. Want hoe meer bewegingsruimte, hoe beter de vetverdeling in het vlees en dus… hoe malser het is!

No stress!

Voor mals vlees is het ook belangrijk dat een dier geen stress heeft. Onze boeren zorgen ervoor dat het dier zo weinig mogelijk stress ervaart. Vooral door de runderen te laten leven zoals ze zouden willen leven en ze veel liefde te geven. Het klinkt cliché, maar het is echt waar.

Ierse runderen leven het grootste deel van het jaar buiten. Van half november tot half maart overwinteren staan ze op stal. Het grootste deel van de stallen van de boeren waar wij mee samenwerken, bestaan uit roostervloeren met rubberen matten. De matten zijn voor demping van het geluid en zorgen voor nog meer leefcomfort. Wist je dat de matten zelfs in de slachthuizen liggen? Op die manier wordt er alles aan gedaan om de dieren geen stress ter laten ervaren.

Gras- of graangevoerd?

Ierse runderen eten gras. Vers weidegras met bloemetjes. De een houdt van grasgevoerde runderen, de ander van graangevoerde. Geef ons maar grasgevoerd! En dan bij voorkeur Ierse grasgevoerde runderen. Grasgevoerd rundvlees smaakt naar puur rundvlees. Graangevoerd vlees kent een wat zoetere smaak.

Omdat Ierland een eiland is, waait het er regelmatig. De zoute zeewind geeft extra smaak aan het Ierse gras en dat proef je in het vlees. Het gras zorgt er ook voor dat het vlees gezonder is, door een hogere Omega 3–waarde.

Hereford runderen genieten in de Ierse wei