• Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:03/09/2019

Pas werden we gebeld door een klant. Hij ging trouwen en was daarvoor op zoek naar ‘een stukkie pas getrouwd’. Dat vonden wij gaaf! Die vraag krijgen we namelijk niet zo heel vaak……

Ezeltje

Er is een stuk vlees dat ook wel ‘stukkie pas getrouwd’ wordt genoemd. Dit vlees heet officieel het ‘liesstukje’. Het wordt gesneden van de achtervoet van het rund. Een andere veel voorkomende naam is het ‘ezeltje’. In Gelderland wordt het ook wel ‘schoonmoedervlees’ genoemd. Je voelt het al aan, het zijn geen benamingen die de indruk wekken dat dit vlees heel moeilijk te bereiden is…. 

En dat klopt! Dit vlees is relatief eenvoudig te bereiden en kan je in theorie rood, gaar, maar ook gestoofd eten. En dus kan elke ‘ezel’ (of pas getrouwde vrouw, of je schoonmoeder) het klaar maken.

Dus, kan je vrouw (of man) niet koken, maar wil je haar wel de indruk geven dat ze wat lekkers op tafel zet? Dan weet je vanaf nu dus welk vlees je moet kiezen.

By the way: wij zijn ook wel gecharmeerd van de Braziliaanse naam (Maminha). En wat te denken van de Amerikaanse (tri-tip)?

Of het een sprookjeshuwelijk werd?

Oja, nog de vraag of het huwelijk geslaagd was? Wij kregen per mail nog een prachtig bericht: “ruim 100 bruiloftsgasten hebben genoten van een ‘stukkie pas getrouwd’. Het was heerlijk! Alle complimenten aan StoerVlees.com voor het vlees en de service.”