• Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:19/05/2021

We krijgen vaak de vraag voor BBQ-recepten. Dat vinden we leuk, want we denken graag mee. Speciaal voor jullie hebben we onze 6 populairste BBQ-recepten op een rij gezet. Deze recepten zijn samengesteld door onze klanten en zijn de afgelopen jaren het meest bekeken op onze website.

6: Hightower van hamburgers

Wil je indruk maken? Dan is het leuk om eens een ‘hightower’ van hamburgers te maken. De naam zegt het al: een wolkenkrabber van burgers. Indrukwekkend en lekker! Maak jij ‘van onze Hereford of Black Angus-burgers?

Hightower van hamburgers

5: Beef Ribfingers ‘low&slow’

Beef ribfingers zijn uniek. Het is vlees dat in Nederland nauwelijks verkrijgbaar is. Dankzij onze warme banden met Ierse boeren en slachters kunnen wij dit heerlijke vlees aanbieden. Beef ribfingers zijn lekker om low&slow te bereiden op de BBQ. Heerlijk bijvoorbeeld met bouillion, honing en boter.

Beef ribfingers low&slow

4: Shortibs met appelsap en whiskey

Damn, wat een heerlijke combi is dit! Smaakvolle Ierse shortribs (vers) met appelsap en whiskey. Shortribs zijn populair bij de low&slow-BBQ’er. Het vlees is al smaakvol van zichzelf, maar de combi van appelsap en whiskey geven er nog meer smaak aan.

3: Spareribs ‘Asian style’

Spareribs zijn wereldwijd bekend. Je kan ze op (bijna) elke plek in de wereld eten. En terecht, het is namelijk lekker vlees en leuk om te eten (of beter gezegd: af te kluiven). De spareribs ‘asian style’ bevatten o.a. Hoisinsaus, gember en rietsuiker. Naast dat het er heerlijk uitziet, smaakt het ook top!

2: Diamanthaas met carpacciomarinade

Carpaccio alleen als voorgerecht? Welnee! Diamanthaas in carpacciomarinade is ook heerlijk om als hoofdgerecht te eten. Biefstukjes van diamanthaas zijn erg lekker aan grote vleesspiesen, afgewisseld met kastanjechampignons. Stook een pittig heet vuurtje in de BBQ en dan breng je in 7 minuten een unieke verrassing op tafel!

1: Picanha ‘reverse sear’

And te winner is…… Picanha ‘reverse sear’. In het afgelopen jaar is dit gerecht het meest bekeken. En dat snappen we, dit is namelijk een heerlijke bereiding voor een heerlijk stuk vlees. ‘Reverse sear’ betekent ‘omgekeerd dichtschroeien’. Wat je bij deze bereidingsmethode doet is het vlees eerst langzaam laten garen tot een kerntemperatuur van (in dit geval) 48 graden. Daarna schroei je het dicht boven het vuur.

Picanha Hereford – reverse sear

Eervolle vermeldingen

Op onze receptenpagina vind je nog veel meer mooie recepten. Wat ons betreft allemaal verdienen ze allemaal een ‘eervolle vermelding’!

Eet smakelijk, geniet van de BBQ.