Wesley van Felius bereidde een heerlijke ‘pork rib roast’, voorzien van frisse kruiden zoals tijm en rozemarijn. Je waant je direct in Mediterraanse sferen! Het menu deelt Wesley graag met ons.

Ingrediënten:

Bereiding:

  • Start een dag van tevoren met de voorbereidingen, hierdoor hebben de kruiden ruim de tijd om in het vlees te trekken. Pak hiervoor de verse tijm en rozemarijn en pluk de ‘blaadjes’ van de steeltjes. Voeg dit samen met de knoflook, een scheutje olie en wat peper en zout toe in een maatbeker en pureer dit fijn met bijvoorbeeld een staafmixer. Een keukenmachine is ook mogelijk. Zorg ervoor dat er een soort pasta ontstaat die wel uit te smeren is, voeg eventueel nog wat extra olie hiervoor toe.
  • Laat deze pasta staan terwijl je het vlees prepareert. Om te voorkomen dat het vlees krom gaat trekken, gaan we de vetkap kruislings insnijden. Let op dat je alleen het vet in snijdt en niet het vlees gedeelte. Pak vervolgens de gemaakte pasta en smeer dit uit over het vlees. Laat dit ongeveer 24 uur intrekken in de koelkast.
  • Haal de volgende dag het vlees uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen. Maak ondertussen de barbecue klaar voor indirecte garing. Ik ben begonnen met een temperatuur rond de 125 graden Celsius. Leg het vlees op het rooster en monitor het vlees met een kernthermometer. De eindtemperatuur is rond de 67 graden Celsius.
  • Als de kern een temperatuur van 50/55 graden Celsius heeft bereikt, mag de keteltemperatuur van de barbecue verhogen naar 180/200 graden Celsius. Het vlees is klaar als de temperatuur van 67 graden Celsius is bereikt. Laat het vlees bij voorkeur nog even rusten in aluminiumfolie.
Sluit Menu
×

Winkelmand